Artikkel Spisesteder

11 spisesteder du bør prøve i sommer

Her er noen av de flotte spisestedene du kan besøke når du er i området rundt Norefjell, nærmere bestemt Modum og Sigdal.

Haglebu Fjellstue

8697

Hos Haglebu Fjellstue er de kjent for den gode hjemmelagde maten og rause porsjoner til gode priser.

I sommer blir det dessuten noen nyheter på menyen, i tillegg til de vanlige rettene. Blant annet kan du prøve de nye smørbrødene «Reker på landbrød» og «Biffsmørbrød med bearnaisesaus».

Speketallerken og rømmegrøt kokt på Fjellstua er populære sommerretter.

For oppdatert informasjon om Haglebu Fjellstue og deres åpningstider, sjekk haglebu.no.

Trollbua Eggedal

8676

Ønsker du å kombinere handling i en hyggelig butikk med påfyll av energi, er Trollbua verdt et besøk. Her får du nysmurte og velsmakende baguetter, kaker fra eget bakeri, banansplitt og milkshake for å nevne noe.

Trollbua har dessuten den beste softisen og kuleisen i mils omkrets, skal vi tro sikre kilder, laget av kun naturlige råvarer. Det samme gjelder vaffelkjeksen som hører med.

Kaffe og te får du gratis.

- Her kan folk kose seg både innendørs og utendørs, og vi ønsker velkommen til et hyggelig miljø i en annerledes butikk, forteller Tone Besserud hos Trollbua.

Prestfoss Kafé

Midt i Prestfoss sentrum, på Sigdalsenteret og vegg i vegg med Spar, ligger koselige Prestfoss Kafé. Her får du kjøpt en rekke gode retter, som pizza, burgere, pasta, ulike smørbrød, salater, middager som kjøttkaker, ørret, biff og kylling for å nevne noe. Menyen kan du finne på deres Facebookside.

- Om du ønsker god mat og hyggelig atmosfære, ønsker vi velkommen til oss, sier Guro Thingelstad, driver på Prestfoss Kafé.

Hagan

8700

Christian Skredsvigs kunstnerhjem, Hagan i Eggedal, er et spennende skue. Hagan er et av landets best bevarte kunstnerhjem fra gullalderen i norsk malerkunt. Her bodde Skredsvig i 30 år. Både huset og interiøret har stått urørt siden kunstneren med familie bodde her. 

På tunet ligger også Café 1889, en franskinspirert kafé med enkle lunsjretter som purrepai med salat og skinke samt crêpes med sesongens bær.

- Vi har kaker som Eggedalssnipp, krumkaker, croissant, makroner og mandelkake, og kaffe, te og bringebærsaft. Café 1889 har dessuten skjenkebevilling og salg av Christian Skredsvig-øl fra Solumsmoen Gardsbryggeri, champagne, vin og annen øl. Det er også mulig å bestille lunsj for grupper. Vi tilbyr da hjemmelaget rømmegrøt, crêpes, påsmurte rundstykker, purrepai og suppe.

Mer informasjon om Hagan og åpningstider kan du finne på skredsvig.no.

Eggedal Borgerstue

8668

Som et lite, hvitt smykke ligger Eggedal Borgerstue midt i Eggedal sentrum. Innenfor dørene hos blir du møtt av en hjemmekoselig atmosfære og mennesker som gjør mye for å gi de besøkende det lille ekstra.

- Eggedal Borgerstue har alltid vært et samlingssted, forteller Elisabeth Koren Bøle. Hun er tredje generasjons innehaver av det koselige hotellet midt i Eggedal sentrum. Familien Koren Bøle har i nesten 50 år sørget for både hjerterom og husrom for de besøkende. 

Borgerstua ble bygget i 1928 og det var stor aktivitet i huset i mange år. Det har vært både legekontor, posthus, skole, butikk, bank og bibliotek. Det naturlige møtestedet for både sigdølinger og tilreisende, den gangen som nå. Det gleder Elisabeth.

Atmosfære og kvalitet er viktige ingredienser i alt som foregår på Eggedal Borgerstue. Det gjenspeiles i den hjemmekoselige følelsen på rommene, smilene til de ansatte og selvsagt maten som serveres.

- Maten er hjemmelaget og vi bruker lokale råvarer, forteller Elisabeth. Hun frister blant annet med oster fra Eiker Gårdsysteri, bakst fra Trollbua i Eggedal og kjøtt fra Jokstad Vilt og Tamt som holder til lenger sør i Sigdal. Kortreist og ekte - akkurat slik Elisabeth ønsker det skal være.

I sommer har de dessuten flere nyheter som Stjerneskuddsmørbrød (lunt landbrød med rødspette, sitronaioli, reker og kapers), Kyllingsmørbrød og den «heteste» nykommeren – hjemmelaget italiensk pizza – laget med lokalt speltmjøl fra Økologisk Spesialkorn, spekeskinke, chorizo og ruccola. Også de tradisjonelle rettene som elgkarbonader, hjemmelagde kjøttkaker, rømmegrøt, Madonnaburger og Drotningbiff står på menyen. Det er altså mye å glede seg til hos Eggedal Borgerstue!

På grunn av smittevernregler serverer ikke Eggedal Borgerstue buffet i sommer, heller ikke frokostbuffet. Om du overnatter får du servert en deilig tallerken med hjemmelaget syltetøy, ost fra Eiker Gårdsysteri, spekeskinke og nystekt brød. Ingen dårlig erstatning, høres det ut til.

- For deg som ønsker god, hjemmelaget lokalmat og «det lille ekstra» – velkommen til Eggedal Borgerstue, hilser Elisabeth.

Blaafarveværket

8671

Det sies at når man er på reise, skal man se hvor de lokale spiser, for å få servert det beste området har å by på. Det er ikke uten grunn at mange innbyggere rundt Norefjell stopper innom Blaafarveværket i løpet av sommeren, for en vaffel eller pannekake med is. 

Både vafler og pannekaker serveres med hjemmelaget syltetøyet. I år kan du også nyte vaffelen nede på Blaafarveværket – ut av vinduet på deres nye anneks.

Bødtkerkroa og Thranestua er de to serveringsstedene på Blaafarveværket som holder åpent denne sommeren. Begge steder har åpent hver dag fra kl. 11.00-17.00 fra 20. juni. På Bødtkerkroa serveres det tallerkenretter, gryterett og rømmegrøt. Det tilrettelegges for mest mulig utendørs servering, i grønne omgivelser, og det blir flere utsalgssteder for å kunne overholde avstandsregelen. 

På Thranestua, kafeen som ligger på Haugfosstråkka langs fv. 287, får du servert ulike tallerkenretter – selvfølgelig inkludert vafler og pannekaker. Fra de utendørs sitteplassene ved Thranestua får du den mektige Haugfossen tett på, med sine 39 meters fossefall og brusende lyd.

Vikersundbakken

Vikersundbakken er verdens største hoppbakke, og et imponerende skue. Panoramautsikten fra toppen gir utsikt til Norefjell, Hallingdal, Gaustatoppen, Kongsbergknuten og hele den vakre Modumbygda. 

Det er to serveringssteder ved Vikersundbakken. 

I Skiflyvningskroa, som ligger på sletta, får du kjøpt ulike lunsjretter og dagens middag. I tillegg kan du kjøpe vaffel, is, kake, mineralvann, kaffe øl og vin. Skiflyvningskroa har uteservering og er åpen alle dager fra kl. 11-18.

Vingen er kafeen på toppen av verdens største hoppbakke, selve prikken over i’en. Utsikten herfra er formidabel. Her selges pølser, vafler, is, øl og vin. Bommen er åpen i åpningstiden, så det går an å ta bilen opp om du ikke vil ta trappene fatt. Vingen er åpen fra 20. juni til 14. august, alle dager fra kl. 11-18.

Halvorseth Mat og Drikke

Nærmest midt i skogen, der veien slynger seg over Hiåsskogen i retning Flesberg, ligger Halvorseth Mat og Drikke. Stedet drives av det nederlandske paret Petra og Jeroen Willemse som startet opp med matservering i den gamle landhandelen i 2009.

Halvorseth ble raskt et populært sted med sin gode mat og koselige atmosfære. Den fine lekeplassen utenfor kan også holde barna i aktivitet en stund.

Med en stor, vedfyrt pizzaovn på kjøkkenet, trylles det fram spesialiteter som fylte pizzabrød og et stort utvalg pizzaer. Også iskremen fra Kulinaris er verdt en smak.

Grunnet koronasituasjonen, vil det i sommer være mest take away, men også mulighet for å bestille på forhånd og spise på stedet.

Følg med på Halvorseth Mat og Drikke sin facebookside for informasjon om åpningstider og meny.

Lauvlia

Skal du besøke Theodor Kittelsens kunstnerhjem i sommer, kan du også få deg litt å spise mens du er der. Lauvlia ligger i naturskjønne omgivelser med en flott utsikt og et stort uteområde. Flere sittegrupper er plassert i området, de fleste under tak.

Serveringen skjer ut fra vinduet på «Ingas kjøkken».

- I sommer blir det servert vaffel med rømme og hjemmelaget bringebærsyltetøy. I tillegg har vi snipp, bringebærsnipp og kling fra Bakke gård, samt kaffe, te og bringebærsaft fra Bjerkerud gård, forteller vertskapet på Lauvlia.

Mer informasjon om Lauvlia og åpningstider kan du finne på lauvlia.no.