Ladestasjon for elbiler i Prestfoss

I Prestfoss finner du nå den første hurtigladestasjonen i Sigdal. Et godt samarbeid mellom Sigdalsenteret, Sigdal Kommune, Midtkraft og Fylkeskommunen har ført til at dette nå er et tilbud i Prestfoss.

Ladestasjonen finner du på parkeringsplassen ved Sigdalsenteret. Bård Sverre Fossen, styreleder i Sigdal Handelslag, forteller at initiativtakeren Sigdalsenteret tok kontakt med Buskerud Næringshage som gjorde en forundersøkelse, deretter ble det tatt videre kontakt med Midtkraft og Fylkeskommunen for å få til en ladestasjon i Prestfoss.

Bård Sverre skryter av kommunens representant Gunvor Synnøve Green, som gjorde et meget godt stykke arbeid for å få dette på plass. - Dette er et spleiselag og et godt samarbeid mellom fire parter som viser at sammen kan vi få til noe.

- Det er fortsatt noen småting igjen, blant annet asfaltering, men alt fungerer og ladestasjonen kan brukes, sier Bård Sverre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midtkraft som leverer strømmen har sendt ut SMS til alle fritidsbeboere i Sigdal, med opplysninger om at det er gratis bruk for alle i hele påsken.

- Plugg inn og lad bilen din mens du handler på vei til fjellet, oppfordrer Trond Lindseth i Midtkraft.

Teknisk info:
Det er to hurtigladestasjoner, hver med CCS/CHAdeMO (DC 50 kW) og to semi-hurtig ladepunkter med Type 2 (AC 22kW).