Annonse: Kaugerud

Millioner av øyne rettes mot Sigdal

Hold av lørdag 14. august, kom deg ut langs løypa med flagg og artige påfunn. Da suser nemlig verdens beste kvinnelige syklister gjennom Sigdal, tett fulgt av et kobbel av media på alle kanter. Helikoptre, satellitter og 40 personer tilknyttet TV-produksjonen skal sørge for at bygda vår vises over hele verden.

TV2 vil sende direkte mens syklistene snor seg gjennom den 145 km lange etappen, som starter i Drammen kl. 13.30 og avsluttes på Norefjell Ski & Spa rundt kl. 18.00.

Grafikk som viser hele etappen ser du litt lenger ned i saken.

Ladies Tour of Norway er et firedagers etapperitt som i år arrangeres 12. - 15. august. Ladies Tour of Norway er Norges eneste UCI-ritt for kvinner. Rittet ble arrangert for første gang i august 2014, og ble en kjempesuksess med 18 UCI-lag på start og 5-6000 tilskuere.

Ladies Tour of Norway (LToN) har nå signert TV-distribusjonsavtaler som sikrer en av tidenes mest omfattende internasjonale distribusjon av et idrettsarrangement i Norge. Avtaler med Discovery+ og Eurovision sikrer TV-bilder fra Ladies Tour til 560 millioner betalende husstander. I tillegg vil TV2 Hovedkanalen i Norge sende 2,5 timer direkte fra hver etappe, skriver arrangøren i en pressemelding.

9618
Direktesendingen på TV2 den 14. august vil inkludere Sigdal.

Per Arne Lislien i Sigdal Utvikling håper både lokalt næringsliv, lag, foreninger og privatpersoner vil benytte anledningen til å skape folkefest under «Dronningetappen» av årets LToN.

– Dette er en enorm mulighet for området vårt! Sykkelrittet sendes i mange land som er interesserte i Norge og kan tenke seg å besøke landet vårt. Derfor oppfordrer vi alle til å være med å lage Tour de France-stemning. Kom dere ut langs løypa, lag noe som kan ses fra lufta, slå gresset slik at du får fram et hyggelig budskap eller en logo, eller finn på noe annet kreativt og sykkelrelatert, oppfordrer Per Arne.

Sigdal kommune er med som sponsor og vil legge til rette for bildene fra Sigdal vil bli best mulig. Det jobbes med å synliggjøre turistattraksjonene langs løypa og det planlegges en fortropp med kjøretøy. Mer info om planene vil komme i starten av august.

– I år skal damene ha en klatreetappe, det er første gang. I tillegg har arrangøren lagt inn spurt i Prestfoss! Det er ekstra morsomt, sier Per Arne.

9837

Slik går etappen

Trykk på play-knappen i bildet under og se grafikk som tar deg gjennom hele etappe 3, fra Drammen til Norefjell Ski & Spa. Syklistene vil blant annet passere i nærheten av Vikersundbakken, Blaafarveværket, Prestfoss, Sigdal Gokart, Villa Fridheim m.m.

Tidenes TV-avtale for Ladies Tour of Norway

– Vi har jobbet målrettet i flere år med å sikre god TV-distribusjon, og dette er et skikkelig gjennombrudd internasjonalt for oss som arrangør, sier rittdirektør Roy Moberg.

Med direkte TV-sendinger på både Eurosport 1 og 2, Eurosport Asia/Pacific, samt nettplattformen Global Cycling Network og Eurosport Player er Ladies Tour of Norway sikret en global distribusjon som vi svært sjelden ser for internasjonale idrettsarrangementer i Norge, melder arrangøren i pressemeldingen.

9838

– I tillegg har vi inngått en avtale med Eurovision som sikrer nyhetsformidling til alle 158 medlemslandene av hver etappe fra LToN. Den nederlandske rikskringkasteren NOS har også sikret seg rettigheter til Ladies Tour. Det er vel bare VM på sykkel og muligens Arctic Race som kan vise til noe lignende tidligere i Norge innen sykkel, sier Moberg.

I Norge er det TV2 som har eksklusive rettigheter.

Sykling er en internasjonal idrett, det er det ingen tvil om.

– Sykling er en verdensidrett og kvinnesykkel spesielt er i kraftig vekst globalt. Vi synes det er spennende å få være en del av denne utviklingen og det er ekstra moro å være i førersetet, sier mediaansvarlig Kjell Erik Kristiansen. Han har medieerfaring fra store internasjonale idrettsarrangementer gjennom en mannsalder.

Arrangøren satser på at gjenåpningen av Norge i forbindelse med Covid-19 fortsetter, og at folk kan samles lokalt.

– Med en slik enorm TV-distribusjon er det en unik mulighet for både Norge, regionen og alle vertskapskommunene som er involvert til å vise seg frem fra sin beste side, avslutter Kristiansen.

Du kan lese en tidligere artikkel om rittet her.

Arrangørens hjemmeside finner du her: ladiestour.no