MediYoga i park

Bli med oss på MediYoga. Vår yogainstruktør Gunvor Raaen er utdannet MediYoga instruktør og holder på å utdanne seg videre til MediYoga terapeut og biopat. Hun brenner for å jobbe helhetlig med helse.

Ta med matte eller teppe. Har du problemer med å sitte på bakken, kan du ta med deg en campingstol, eller sitte på benkene i parken. Vi vil ha fokus på å skape balanse og indre ro. Aktiviteten passer for alle, her snakker vi lavterskel. Oppmøte 15 minutter før. Vel møtt!

Når vi gjør yoga, er det viktig å ha behagelige klær som det er lett å bevege seg i. Vi kan bruke lette og myke sko, men de fleste foretrekker å gjøre øvelsene barbeint. Ta med deg masse drikkevann. Det å være utendørs gir en ekstra dimensjon til yogaøvelsene. Men; vi må ta værforbehold. Dersom vi må avlyse på grunn av været, vil vi ringe alle påmeldte ettermiddagen før. Innbetalte beløp vil bli refundert i sin helhet.

MediYoga ble utviklet i Sverige fra 1997. Utøverne tok utgangspunkt i Kundalini (kan oversettes som «sammenrullet som en slange»), som ifølge tantriske tradisjon i India og Tibet er en urenergi som strømmer fra den nederste del av ryggsøylen til issen. De så verdien av den terapeutiske effekten, og skapte en ny form for yoga med fokus på dette.  Yogaen er utviklet i samråd med helsevesenet og fordi programmene er nokså fastlåste vet man også i større grad effekten de forskjellige programmene kan få for utøverne. Også finner vi i øvelsene elementer av Ayurveda (lære om livet). Ayurveda er særlig utbredt i India, Sri Lanka og Nepal. MediYoga har vist seg å ha god effekt på blant annet astma, utbrenthet, ryggproblemer, søvnforstyrrelser, hormonelle problemer, angst, depresjon, smerter osv.