4 turer du burde gå i sommer

Sommer og ferie. En perfekt tid for å utforske turmulighetene i Sigdal. Her er 4 utvalgte turtips. Har du gode turtips? Send de gjerne inn.

Tur 1:
Til toppen av Haglebunatten, 1 278 m.o.h.

Haglebunatten er en av Sigdals høyeste fjelltopper. Fjellet har en karakteristisk form der den ruvende fjellsiden danner en massiv vegg, som speiler seg i Haglebuvannet.

Stien er godt opptråkket og lett å følge. Den starter på Haglebusetra, går opp gjennom bjørkeskogen i lia, forbi Snøfonntjenn og langs eggen til toppen.

På toppen venter en 360 graders utsikt. Nyt synet av Gaustadtoppen, Hardarngerjøkulen og Norefjellpålatået.

Turen starter her (Google Maps)

Les mer om turen på UT.no 

Toppen av Haglebunatten. Foto: Hilde Roland, UT.no

Toppen av Haglebunatten. Foto: Hilde Roland, UT.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tur 2:
Nyt utsikten fra Allmannsåsen

Det er ikke bare i Eggedalsfjellet du finner fantastisk utsikt og idylliske turomgivelser. Allmannsåsen i nedre Sigdal blir stadig mer populær blant både treningsentusiaster og mosjonister.

Turen går langs den gamle hesteveien som tidligere ble brukt til tømmerkjøring. Løypa stiger med litt over 200 meter på 1 kilometer, så her får man raskt opp pulsen. Langs stien finner du flotte fasiliteter – benker, bålplass, utedo og gapahuk.

Det er spesielt fint å ta en pust i bakken på Seniorbenken. Her kan du skue utover det vakre kulturlandskapet og speide etter nye turmål ved hjelp av skiltstolpen.

Husk å publisere et skrytebilde på Facebook-siden til Allmannsåsen når du er på toppen.

Turen starter her (Google Maps)

 

Foto: "Opplev Allmannsåsen" sin Facebook-side

Foto: "Opplev Allmannsåsen" sin Facebook-side

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tur 3:
Se solnedgangen fra Olhovd

På sørsiden av Prestfoss sentrum, 547 meter over havet, finner vi toppen Olhovd.

Turen starter på Gvilarhaugen og runden går delvis på skogsbilvei, sti og på gressgrodd kjerrevei. Like før toppen kommer man til Hovden seter, som er ei av mange setre som tidligere var i drift hver sommer.

Tips: ta med deg kveldsmaten og noe godt å drikke. Nyt solnedgangen fra toppen mens du skuer utover Andersnatten som bader i det blikkstille vannet.

Turen starter her (Google Maps)

Les mer om turen på UT.no 

Utsikten fra Olhovd. Foto: Hilde Roland, UT.no

Utsikten fra Olhovd. Foto: Hilde Roland, UT.no

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse: Kaugerud

Tur 4:
Madonna med Barnet

Siden avdukingen av Madonna-statuen i 2009 har turen til Bjønneskortnatten utviklet seg til å bli en av Sigdals mest besøkte turmål. 1 020 meter over havet skuer statuen utover det eventyrlige landskapet. Statuen er et resultat av Anne Margrethe Bugge sitt ønske. I 1989 skjenket hun en stor skogseiendom til Sigdal kommune. Hennes eneste krav var at det skulle opp en Madonna-statue i området. 20. juni 2009 var granittskulpturen på plass. Den er laget av billedhugger Turid Angell Engh.

Stien opp er en opplevelse i seg selv. Den har nemlig blitt steinsatt av sherpaer fra Nepal. Flere hundre tonn med skifer har blitt fraktet inn i terrenget, og utgjør nå en utsøkt tursti. Når du kommer over skogbeltet åpner landskapet seg, og en praktfull utsikt utover naturreservatet Trillemarka- Rollagsfjell kommer til syne. Fra toppen kan du nyte utsikten i alle retninger, blant annet mot Gaustadtoppen.

Turen til Madonnaen er nominert til "Norges beste turrute". STEM turen frem her 

Turen starter her (Google Maps)

Les mer om turen på UT.no 

3515

Sigdal og Eggedalsfjellene har veldig mange fine turer! Besøk UT.no og søk etter Sigdal. Ta og kontakt med Eggedal Turlag for gode turforslag.

Har du gode turtips? Send de gjerne inn til mari@nygreklame.no. 

Senere i høst kommer det flere turforslag - følg med!