Nastadborgen

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

Nastadborgen er en gjenskaping av borg- og slottskulturen fra det 12. århundre til det 18. århundre. Borgen byr på en reise i europeisk historie, arkitektur, kunst og stilarter.

SESONGÅPNING onsdag 15.juni.2022!

Nastadborgen er en gjenskaping av borg- og slottskulturen fra det 12. århundre til det 18. århundre. Borgen byr på en reise i europeisk historie, arkitektur, kunst og stilarter. Borgen er bygget opp av Svein Yngvar Dynge, men Fredrik IV regnes som Nastadborgens historiske grunnlegger.

Omvisning

Høyt beliggende og med en fantastisk utsikt, finner du "den hemmelige borgen" i Eggedal. Bak borgens tykke murer kan du bli med på en spennende omvisning og lære mer om Nastadborgens hemmeligheter!

Standard guidet tur er ca. 1 tiime, eller om du ønsker en mer omfattende spesialomvisning, ca. 2 timer. NB: denne er kun tilgjengelig for større grupper og kun på forespørsel. 

Alle visninger bookes og organiseres av Visit Sigdal, som setter sammen grupper på normalt 12- 15 personer. Minimum antall per omvisning er 8 personer. Visningsdager vil fortrinnsvis være onsdager, lørdager og søndager kl. 11.00, 13.00 og 15.00. Det vil være mulig å sette sammen større grupper hvor det etter avtale kan gjennomføres visninger også på øvrige ukedager. 

Salg av brus/mineralvann/kaffe/lefse/kling/snacks tilbys som avslutning, på borgens tak i fint sommervær, alternativt i Borghallen ved regnvær.

Sesongåpent i perioden 15\6 til 15\9.

Alle bestillinger må gjøres til Visit Sigdal AS innen kl. 15.00 dagen før.

Nyhet sommeren 2022 - Heldagsopplevelse

Sommeren 2022 tilbyr vi en heldagsopplevelse med lunsj, omvisning og middag for grupper mellom 20-36 personer.

Lunsj blir servert ved ankomst til Eggedal, og deretter omvisning i Skredsvigs Hagan før turen går videre til Nastadborgen. Turen avsluttes her med omvisning og selskapelig middag i Nastadborgens borghall. Arrangementet avsuttes ca. kl. 19.00.

Heldagsopplevelsen kan bestilles for ukedagene: Mandag, tirsdag og fredag.

Praktisk informasjon

Parkering: Personbiler må parkere nedenfor middelalderbroen ved Vestbygdveien. Personer som har vanskelig for å gå kan kjøre opp til borgen før man parkerer. Beregn god tid på å gå fra parkering til borgen. Se veibeskrivelse lenger ned.

Tilgjengelighet: Grunnet borgens byggestil fra middelalderen, er det begrenset tilgang for rullestolbrukere. All ferdsel inne og rundt borgen, foretas på eget ansvar. Borgen er video-overvåket og skjult for å bevare det historiske interiøret. Turbuss med maks lengde på 10,5 meter kan passere over middelalderbroen. Ta gjerne kontakt med Visit Sigdal for mer informasjon. Visningene egner seg i praksis ikke for små barn.

Toalett: Et mobilt toalett er plassert ved borgens venstre del.

Priser

Voksen: 300 kr per pers

Barn under 12 år: 250 kr per pers

Heldagsopplevelse: Pris oppgis på forespørsel og vil avhenge av valgt meny for selskapsmiddagen.


Bestilling

Alle bestillinger rettes til Visit Sigdal. Her avtales også betalingsform. Ved bestilling oppgis navn, ønsket dato, antall personer og type omvisning. 

Alle bestillinger må gjøres til Visit Sigdal innen kl. 15.00 dagen før.

Telefon: 

32 71 48 08 / 46 84 55 06

E-post: 

post@visitsigdal.no

Adresse

Eggedalsveien 1485, 3359 Eggedal

Harald og Margit Dynges stiftelse ønsker deg velkommen til Nastadborgen

Veibeskrivelse: Fra Eggedal sentrum følger du fylkesvei 287 nord-vest til du ser et skilt mot Vestbygda. Ta av og følg denne veien ca. 3 km til du ser Middelalderbroen på venstre side av veien (avbildet øverst til høyre på innsiden). Her kan det parkeres personbiler og busser på parkeringsplassen som er merket "Borgplassen". 

Bedriftsfaner