Drømmeforhold på fjellet

Den første vinterferieuken er snart over, og vi går inn i vinterferieuke nummer to. På fjellet meldes det om drømmeforhold.

Vinterferieukene fører som vanlig folk til fjells. Her kan du logge av hverdagen og bruke tid med de du er glad i. Uansett om du foretrekker å tilbringe vinterferien med ski på beina og ute i vinterlandskapet, eller inne i varmen med kakao og ei god bok, er det mange muligheter på fjellet.

Det meldes om flotte snøforhold på Haglebu og Tempelseter. På Haglebu Fjellstue forteller Mona Olsen at folk absolutt burde ta turen til fjellet i helgen og vinterferien. – Vi har helt nydelig vintervær her nå. Det kan være vanskelig å forstå for de som ikke har snø overhodet og som bare har is rundt veggene. Her er det flott, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker flere folk til fjells

Mona Olsen kan fortelle at den første ferieuken har vært litt roligere enn i fjor. – Vi kunne tenke oss enda flere folk i fjellet. Her på Fjellstua har vi hatt litt trafikk, men vi har plass til mange flere.

De to jentene Helene og Eline bruker vinterferien sin på å jobbe på Fjellstua. – Jentene har hatt tid til å trene litt på baking. De vil nok bake litt mer til helga. Vi har også laget en egen barnerett med heimelaga kjøttsaus og spagetti, forteller Mona.

- I tillegg til bakst og ny barnerett kan vi friste med andre retter og mye god pizza. I helgen blir det også musikk av de lokale heltene Øyvind Kristoffersen og Magne Frydenlund som spiller i «pøbben» lørdag klokken 17.00.

Nye tilbud på Haglebu

Hos Haglebu Turistheim åpner det nytt kafékonsept lørdag 22. februar. – Dette vil være noe annerledes enn det vi hadde før, men vi tror likevel at dette kommer til å bli godt mottatt av hyttefolk og fastboende i området, sier Anna Frøyse og Marius Remman på Turistheimen.

Nyåpning av kafé på Haglebu Turistheim. Anna og Marius ønsker velkommen til familiebedriften.

Nyåpning av kafé på Haglebu Turistheim. Anna og Marius ønsker velkommen til familiebedriften.

- Vi kommer til å satse på ferske bakevarer, påsmurte baguetter og varme lunsjretter. Vi kommer også til å tilby pizza og hamburgere i perioder av året med mye aktivitet. Vi har fortsatt alle rettigheter til alkoholservering.

- I samarbeid med Geilo Apotek har vi også blitt godkjent medisinutsalg av Statens Legemiddelverk, og ønsker med dette å tilby Haglebu noe nytt.

Haglebu Turistheim har også flere planer for å styrke totaltilbudet på Haglebu, blant annet turridning og diverse andre aktiviteter. Følg med!

- Haglebu er en super helårsdestinasjon som har tilbud til hele familien. Når vi nå har fått medisinutsalg og lunsjservering tror vi at Haglebu kan bli en enda mer attraktiv feriedestinasjon, avslutter Anna og Marius.

Medisinutsalg er et av de nye tilbudene på Haglebu.

Medisinutsalg er et av de nye tilbudene på Haglebu.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gode skiforhold på Tempelseter

På Tempelseter er det også mye snø og flotte forhold. Hos Tempelseter Skisenter er det fine forhold i bakken. Ingebjør Kolbjørnsrud forteller at den første vinterferieuka har vært sånn noenlunde, trafikken har tatt seg opp utover uka. – På Tempelseter har vi alltid mest besøk den første uka, dette er fordi vi har flest hytteeiere fra Oslo og omegn.

Ingebjør oppfordrer alle å ta turen til Tempelseter. – Her har vi nok snø, flotte skiforhold, både langrenn og alpint. Bakken i skisenteret har fine forhold. Vi fyrer i bålpanna og i varmestua har vi jo «verdens» beste vafler, sier Ingebjør.

Aktiviteter

Bygdas to skiheiser har åpent hver dag i uke 8 og 9. Haglebu Skisenter har åpent fra kl. 10.00-16.00 og Tempelseter Skisenter har åpent fra kl. 11.00-16.00.

Lørdagen mellom de to vinterferieukene arrangeres Eggedaldagen for tredje gang. Fra kl. 11 blir Eggedal sentrum omvandlet til en spennende og innholdsrik markedsplass med boder, stander, konkurranser og aktiviteter. Du kan lese mer om arrangementet her: https://www.sigdal.no/aktuelt/eggedaldagen-2020-praktisk-info

Følg med på www.skisporet.no for å holde deg oppdatert på langrennsløypene.