Annonse: Kaugerud

Eggedaldagen 2020

Det sies at to ganger er en vane, tre er en tradisjon. I vinterferien 2020 arrangeres Eggedaldagen for tredje gang, og kan med det kalles en tradisjon.

Eggedaldagen er en markeds- og aktivitetsdag for hele familien. Den avholdes lørdagen mellom de to vinterferieukene. Det betyr at neste Eggedaldag blir lørdag 22. februar 2020.

Denne dagen blir det stander og boder med varierende innhold der alle bør finne noe de synes er interessant, fra bil og traktor til lokalmat- og øl, klær, kunst med mer. Både lokale og tilreisende standdeltagere frister med gode tilbud og et levende sentrum denne dagen.

Det er Visit Sigdal som er arrangør av dagen, og Guro Storebraaten Kolbjørnsrud forteller at de allerede nå gleder seg stort til Eggedaldagen 2020. Hun håper det blir fint vær og mange folk. 

- Når det skjer noe som dette i Eggedal håper jeg folk vil sette av tid og prioritere å ta en tur. Det er viktig både for de som har kommet for å stå på stand, men og for det lokale næringslivet. Hvis vi ønsker å ha de tilbudene og det næringslivet vi har, må vi støtte oppunder, oppfordrer Guro.

- Hvis Eggedaldagen skal være levedyktig er vi avhengige av at folk støtter den, sier hun.

Stand-planlegging i full gang

Gunvor Raaen hos Visit Sigdal er ansvarlig for planleggingen av stands. Gunvor forteller at arbeidet er godt i gang, og at mer informasjon om dette vil komme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse: Kaugerud

- Vi ønsker å legge opp til samme opplegg som forrige Eggedaldag, og prøver å planlegge slik at standdeltagerne får samme plassering i 2020 også. Prisene på stand blir også de samme. Det koster 2000 kr for de store, 500 kr for de som driver mer på hobbybasis, også er det gratis for lag og foreninger.

- Tidligere har vi for eksempel hatt unger som har solgt vafler eller andre ting. Vi tilrettelegger for barn, de har ikke betalt noe for standen, sier Gunvor.

For de som ønsker å stå på stand, er det bare å ta kontakt med Visit Sigdal.

Langhelg i Eggedal

Guro synes at det beste med Eggedaldagen er at det er liv i Eggedal og at bedriftene i sentrum samarbeider. - Eggedaldagen er jo et samarbeid med bedriftene i sentrum, med koordinering fra oss. Dette er et flott arrangement for alle aldre. Det er ting og aktiviteter for ungene, og man kan ta det som en langhelg fordi det ofte skjer noe både fredag og lørdag denne helga, sier Guro.

Eggedal Turlag har blant annet sitt årlige møte med hytteeiere og kommunen på samfunnshuset denne lørdagen. Her får man høre status på diverse ting, kommunen kommer, og det vil bli snakket litt om utbygging som det har vært fokus på den siste tiden.

Sett av datoen, og bli med på en hyggelig og innholdsrik dag i Eggedal sentrum.