Annonse: Kaugerud

Elvegutten er klar for Sigdal

Flemming Vatne kaller seg selv en elvegutt, og har hele sitt liv brukt mye tid i det våte element. Det ønsker Sigdal Aktiv å dra nytte av.

De har derfor ansatt Flemming som aktivitetsleder, en stilling han tiltrådte 1. april. Flemming var en av mange gode søkere som lot høre fra seg da Sigdal Aktiv søkte etter daglig leder i vinter, men allikevel fikk han altså rollen som aktivitetsleder. I tillegg til ham ble det nemlig ansatt enda en person, og hun har fått rollen som daglig leder.

Flemming er over seg av begeistring for at styret i Sigdal Aktiv så muligheten som bød seg da flere gode søknader strømmet inn, og ikke bare ansatte én person som de opprinnelig hadde søkt etter.

– Det er helt utrolig at de gjorde det, at de så at her hadde de to personer som kunne utfylle hverandre og sammen være med å skape en levedyktig bedrift. Utrolig gøy, og jeg tror det blir veldig bra, sier en entusiastisk Flemming.

Vann er livet

Nettopp entusiasme er nok et av de ordene som best beskriver elvegutten fra Larvik.

Flemming er født og oppvokst i Heyerdahl-byen ved Vestfolds kystlinje. Kanskje var det nærheten til sjøen som gjorde ham padlefrelst, eller kanskje det var de eldre brødrene som også drev med padling. Frelst ble han i hvert fall, og fra han var 6-7 år gammel var det padling som gjaldt. Faktisk var han så begeistret for livet til vanns, at han iblant skulket skolen for å svinge årene.

– Da jeg var 12-13 år fikk vi en veldig dyktig trener fra Polen som blant annet hadde medalje fra OL i 1972. Han var med oss i fem-seks år og hadde stor betydning for miljøet. Vi drev mye med slalåmpadling, og i hele Norge var vi på denne tiden rundt 50 personer som holdt på med dette, forteller Flemming. Det var ingen stor sport, med andre ord.

Med årene gikk padlingen gradvis fra å være for de med veldig målrettet konkurransefokus, til å bli en fritidsaktivitet. Padling ble etter hvert populært blant flere mennesker. Leken kom inn, det samme gjorde den mer ekstreme padlingen, som rafting.

– Det gjorde jo det hele mer hipt, og for meg åpnet det seg etter hvert muligheter for å reise rundt i verden og gjøre det jeg likte aller best, forteller Flemming.

Solid arbeidserfaring

Da han var 17 år, flyttet han hjemmefra for å gå på padlegymnas i Sverige. Etter fullført skolegang ble han raftingguide i Sjoa. Vinterstid var han skilærer på Beitostølen og Voss. Et drømmeliv for denne aktive mannen, med andre ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse: Kaugerud

Over en fireårsperiode var han dessuten mye på New Zealand hvor han kunne leve av padlingen som frilanser. – Så var jeg så heldig at jeg traff hun som skulle bli kona mi, som også var med meg en periode til New Zealand. Vi flyttet etter hvert til Oppdal, hvor vi bodde i mange år, forteller Flemming.

Her drev han Opplev Oppdal i ti år. Opplev Oppdal var tidlig ute med å arrangere teambuilding, og reiste allerede tidlig på 90-tallet på kurs for å spisse ferdighetene som tilbydere av gruppeaktiviteter.

– Jeg vil si at raftingen som ble arrangert av Opplev Oppdal holdt et høyt internasjonalt nivå, sier han. Flemmings ekspertise til vanns var en svært viktig del av tilbudet de utviklet, og erfaringene fra Oppdal har gjort ham god på kundebehandling og tilrettelegging.

Flemming har rukket å bli 50 år, men virker å ha energien til en 25-åring. – Jeg føler meg jo ung og sprek, men man har jo blitt eldre, sier han og ler litt. Han synes selv det er litt rart å si at han er 50.

For to år siden flyttet han og kona, med sin 17 år gamle datter, fra Oppdal til Drammen. Flemming innrømmer imidlertid at han er nok ikke skapt for å bo i byen, men at han liker seg aller best ute i naturen.

Flemming Vatne er aktivitetsleder i Sigdal Aktiv.

Flemming Vatne er aktivitetsleder i Sigdal Aktiv.

Ydmyk overfor oppgaven

– Da jeg så stillingen som Sigdal Aktiv annonserte, tenkte jeg at dette er jo perfekt for meg. Jeg hadde ingen relasjon til Sigdal fra før, og nå tenker jeg at det er jo merkelig at jeg aldri har padla i Simoa. Men kanskje er det en god ting at jeg aldri har vært her før. Jeg fikk muligheten til å komme hit til Sigdal med et objektivt syn på alt, sier han.

Siden 1. april har han vært mye rundt i bygda og områdene rundt Sigdal, og kartlagt hvilke muligheter som finnes for aktiviteter. – Vi er ennå helt i startfasen, og det vil jo selvsagt ta litt tid å få alt på plass, men vi skal få til mye spennende her, lover aktivitetslederen.

– Vannet må jo med, og jeg ser for meg et yrende liv på fjorden og i elva, men også sykkel- og fotturer, villmarksleir eller å fly med paraglidere. Det er et enormt spekter av ting man kan gjøre i og rundt Sigdal, sier Flemming.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han tror kundegrunnlaget er stort, og er opptatt av at aktivitetene skal kunne tilpasses alle. – Universell utforming på alt er utrolig viktig. Vi må kunne by på et konsept som kan passe både bedrifter, utdrikningslag, vennegjenger og familier på det nivået de ønsker, sier han videre.

Flemming forteller at han har vært utrolig gira fra det øyeblikket han ble kjent med Sigdal Aktiv, og at han fortsatt er det.

– Men det er med en økende følelse av ydmykhet og ærefrykt for den visjonen Sigdal Aktiv er bygget på.

– At hele ideen er å bidra til at Sigdal får et løft og snu den negative utviklingen i befolkningstallet. At så mange engasjerte folk har gått sammen og satset på dette. Det er stort, og at jeg skal få være en brikke i dette, er helt utrolig, sier Flemming.

Han sammenligner det med å være en liten gutt med en haug med lego som skal bygges – alle delene er der, de må bare settes sammen på riktig måte.