Annonse: Kaugerud
Artikkel Sommeraktiviteter

Elverafting i Sigdal

Iskaldt elvevann er ingen hinder når Sigdal Aktivs raftingsesong vanligvis starter i april. Aktivitetsleder Flemming Vatne og daglig leder Solveig Gjendem gleder seg til de igjen kan ta imot eventyrlystne gjester.
Det er jo litt det som er opplevelsen av å rafte – å kjenne det friske vannet treffe ansiktet!

– Vi har tørrdrakter, hansker og flytevester til utlån. Med ull- eller superundertøy og et par joggesko under skal man verken bli våt eller kald, lover Flemming. Å bli våt i ansiktet må man allikevel regne med. 

– Det er jo litt det som er opplevelsen av å rafte – å kjenne det friske vannet treffe ansiktet, sier den erfarne friluftsmannen. Flemming lover at det går fort nok unna for de fleste, med et par ganske heftige stryk mellom Nerstad og Kolsrud i den nedre delen av bygda.

Action på Simoa!

Action på Simoa!

Spennende planer

Solveig forteller at de har mange spennende planer framover. Grunnet myndighetenes restriksjoner i forbindelse med det pågående utbruddet av koronaviruset, må de imidlertid ta en del forbehold framover.

– Det er allikevel helt trygt å bestille aktiviteter hos oss. Dersom aktiviteten din blir kansellert, vil du få tilbud om å endre dato eller få tilbake innbetalt beløp. Vi tar smittevern på alvor, og følger myndighetenes regelverk og råd. Har du gavekort hos oss, vil vi være fleksible i forhold til utløpsdato, forteller Solveig. 

– Følg med på webside og i sosiale medier for oppdateringer på hvilke aktiviteter vi tilbyr og for kursdatoer. Jeg kan garantere at det som kommer er verdt å vente på, lokker Solveig med glimt i øyet.

Flemming Vatne

Flemming Vatne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktiviteter for ulike sesonger

Aktivitetene som Sigdal Aktiv tilbyr varierer med sesong. Vinterstid arrangerer de skikurs som tilpasses nivået til de som skal delta, enten du aldri har gått på ski tidligere eller om du ønsker et mer avansert kurs for å finslipe teknikk. Flemming er utdannet skilærer.

Randoné er også et ypperlig alternativ til tradisjonell langrenn når du søker turglede og snøen ligger dyp. Det samme gjelder truger. Sigdal Aktiv har 20 par med truger og teleskopstaver til utlån.

– Topptur med randonéski er utrolig sosialt og perfekt for storfamilier med ungdommer, eller for vennegjengen. Til disse turene må deltagerne ha utstyr selv. Våre turer går i trygge omgivelser og vi tar rutevalg som passer nivået til gruppa, forteller Flemming.

– Vi ønsker å skape opplevelser som folk husker og som de gjerne skulle gjort igjen. Tenk deg en kveldstur med truger på bena, på en klar kveld der månen og stjernene lyser vei for oss. Vi passerer flotte isfosser og ønsker stillheten i naturen velkommen. Det handler ikke alltid om å søke fart og spenning, vel så stor opplevelse kan det være å bli guidet til et sted du aldri før har vært og å prøve noe nytt, sier han videre.

6456
Vi ønsker å skape opplevelser som folk husker

Tryggheten og kompetansen er ankeret i alle aktiviteter som Sigdal Aktiv tilbyr. Flemming har levd store deler av sitt voksne liv som profesjonell padler, og med tilnavnet «Elvegutten» er det klart han storkoser seg i sommersesongen.

Når situasjonen igjen tillater det, vil Sigdal Aktiv by på mange aktiviteter til vanns. Aktivitetene kan passe godt for bedrifter, vennegjenger eller utdrikningslag. Kanskje dere vil prøve stående padling på SUP-brett, eller en økt med yoga på brettet i vannet? Eller en tur med kajakk eller kano? Mulighetene er mange med Sigdal Aktiv.

7329