En ny tradisjon er født

Lørdag 24. februar gikk Eggedaldagen av stabelen for første gang. Arrangørene, standdeltakere og besøkende er samstemte: dette må gjentas!

Sjelden har Eggedal sentrum vært like full av yrende folkeliv en lørdag i februar. Tåka lå i tjukk i fjellheimen denne dagen, kanskje bidro det til at folk trakk ut fra hytter og hus for å se hva disse eggedølingene hadde stelt i stand i sentrum. Og det var ikke så reint lite.

Tjuvstartet med vin og fireretters middag

50 forhåndspåmeldte gjester tjuvstartet kalaset i Eggedal med «Winemakers Dinner» hos Eggedal Borgerstue fredag kveld. Her var det både bygdefolk, hyttefolk og gjester på hotellet. Vinprodusenten De Muller fra Spania stilte med en egen representant som fortalte om de ulike vinene som ble servert til hver rett, mens det var Eggedal Borgerstue som satte opp menyen og sørget for matlagingen.

Elisabeth Koren Bøle, daglig leder på Eggedal Borgerstue, forteller at de hadde en kjempefin kveld.

Vi hadde 50 gjester, så det var helt fullt. Dette var over all forventning, sier hun.

Hun forteller videre at de vil gjenta suksessen, både neste gang Eggedaldagen arrangeres, men også før den tid. Allerede til høsten planlegger de neste «Winemakers Dinner». Som næringsdrivende i Eggedal ser hun også veldig positivt på at det ble så mye liv og røre i sentrum på lørdag, og mener dette har vært et veldig positivt opplegg for hele bygda.

Blant de som nøt god mat og godt drikke denne kvelden, var Olaug Rust.

Vi storkoste oss med nydelig mat og ikke minst gode viner. Takk til dere som står på og gir oss muligheten, melder hun på facebooksiden til Eggedal Borgerstue i etterkant av middagen.

Også Ingebjør Ulberg Kolbjørnsrud roste Eggedal Borgerstue.

Takk for eksellent mat med tilhørende viner. Alt var helmax. Håper på flere slike kvelder, er hennes tilbakemelding.

Aktiviteter for store og små

Det var mange ulike stander, boder og aktiviteter i Eggedal denne dagen. Alt fra traktorer og kjøkkeninnredning, til spekemat og malerier, for å nevne noe.

3728

For de minste ble aking den store aktiviteten. Barna fikk sitte på med scooter og slede opp til Teigejordet. Her kunne de boltre seg i akebakke, en liten hoppbakke og ei slalåmløype. Også kanefart var populært for både store og små. XO Duo stod på scenen og sørget for musikken som runget over området.

Økt omsetning for butikkene

Ikke bare var det mange skuelystne i Eggedal. De besøkende benyttet også anledningen til å handle. Butikkene i Eggedal hadde mange gode tilbud på sine varer, og flere av de næringsdrivende kan fortelle om ekstra penger i kassa denne dagen.

Vi hadde en fantastisk dag, mange hyggelige og veldig fornøyde kunder. Vi hadde også en omsetning som var veldig bra. Vi gleder oss allerede til neste år. Det var veldig trivelig og se så mange mennesker i Eggedal sentrum, uttaler Tone Tandberg hos Jernia.

3723

Sissel Larsen hos XL Bygg Eggedal Sag forteller at de var spente på hva de kunne forvente av en slik dag. De hadde stand med salg av bålpanner med tilbehør, griller, spader og annet utstyr til snørydding, samt prøver på veggpanel og gulv. Hun forteller at de også serverte lapper laget på steikehelle. Disse gikk fort unna.

Det ble en veldig fin dag. Vi solgte bra. Utrolig morsomt at noen ildsjeler har stått sånn på for å få til dette, sier Sissel.

Hun tror at både nye og kjente kunder var fornøyd med dagen. – Vi er absolutt med neste gang, sier Sissel.

Mange av standdeltakerne var fra Sigdal og omegn, men enkelte hadde litt lengre reisevei. En produsent av håndbrygget øl fra Drammen og en spa- og massasjebadleverandør med sitt daglige tilhold på Vinterbro, var blant disse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det blir ny Eggedaldag i vinterferien neste år

Sondre Nygård fra NYG Reklame er en av arrangørene som står bak Eggedaldagen. Han er veldig fornøyd med dagen, og fremhever særlig det at butikkene har opplevd økt omsetning, som et viktig resultat. Derfor hadde arrangørene allerede bestemt seg i løpet av lørdagen - Det blir en ny Eggedaldag i vinterferien neste år, konkluderer Sondre.