- En topp, men våt helg

Anne-Ki Magraff takker grunneier, ansatte, frivillige, besøkende og økonomiske støttespillere for at Tempelfestivalen ble vellykket, tross fuktig vær.

16. til 17. august ble Tempelfestivalen arrangert på Tempelseter. Dette er andre gang man arrangerer festival i Sigdals fjellheim. Musikken har ebbet ut, og Anne-Ki Magraff er tilbake til den vanlige driften av fjellstua. Det er heller ikke noe latmannsliv, men hun tar seg gjerne tid til å oppsummere festivalhelga.

Nærmere 1000 personer hadde sikret seg billetter på forhånd til årets festival. Hyttefolket hadde fylt opp hyttene sine til randen, bygdefolket dukket opp og busser fra Haglebu, Norefjell, Vikersund og Åmot kom kjørende med glade festivalgjester.

Anne-Ki kan puste ut etter festivalen og ser tilbake på en bra helg.

– De vi snakket med som hadde dristet seg til å overnatte i lavvo var overbegeistret for opplevelsen. "Ingenting er bedre enn å kunne kombinere musikk med overnatting i fjellet", var en av kommentarene, forteller Anne-Ki. Hun hadde trodd at flere skulle velge telt eller lavvo i nærheten av festivalområdet. Kanskje var regnværet som kom og gikk hele helga en medvirkende årsak til at folk var skeptiske til campinglivet.

Mange mennesker tok turen til Tempelfestivalen.

Mange mennesker tok turen til Tempelfestivalen.

To dager med variert musikk

I år gikk festivalen over to dager med Hellbillies, Eggum & Sivertsen samt BEIST som de store trekkplastrene. Fortunate Sons, med sitt nostalgiske Creedence Revival Experience show, åpnet festivalen fredag. Anne-Ki forteller at her var det mange som sang med! Deretter gikk Ole Ask and Yellow Cabs på scenen og bergtok mange.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse: Kaugerud

– Ole Ask and Yellow Cabs er i ferd med å slå gjennom både i Norge og i USA, og vi synes derfor det er ekstra gøy at de tok seg tid til å besøke vår vakre fjellknaus. Hellbillies leverte i kjent stil og Lowtown avsluttet kvelden, som i fjor, med festglade coverlåter, sier Anne-Ki. 

Lørdagen startet med to band fra Hallingdal: Route 7 og Retro. BEIST varmet opp for Eggum & Sivertsen og leverte så det holdt! Anne-Ki forteller at superlativene haglet fra publikum.

– Energien på scenen sammen med de kav trønderske tekstene falt i god smak på tunet. De var nødt til å spille flere låter før publikum var klare til å gi slipp, sier Anne-Ki.

Latter og kjærlighet er en god oppsummering av Eggum og Sivertsens opptreden.

– Etter det høye energinivået under BEIST-forestillingen, ble publikum stille da Eggum og Sivertsen stod på scenen. Tåken rullet inn over fjellet og mange sto og holdt rundt hverandre. Dette var en superverdig avslutning på en topp, men våt helg, forteller Anne-Ki. 

Logistikken gikk som smurt

I forhold til i fjor gikk logistikken rundt serveringen som smurt. Anne-Ki forteller stolt at de neste ikke opplevde køer. Telt var også en viktig faktor å få på plass. Det var 500 sitteplasser under tak, og totalt 800 sitteplasser på hele festivalområdet

– Sikkerheten ble godt tatt vare på av muskelmennene i Public Security. Sigdal Røde Kors hadde teltet sitt godt synlig ved inngangen. Ansatte og frivillig smilte og ga tipp topp service til samtlige gjester. Vi er heldig som har så flinke folk rundt oss. De stekte Trollburgere med stor iver, tappet øl etter øl, plukket søppel, sørget for at toalettene var noenlunde rene og serverte vann til de som trengte det, roser Anne-Ki. 

 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun legger også til at skjenkekontrollen kom på besøk i løpet av helga og at de var veldig fornøyd med arrangementet.

– Det var ingen avvik, men et par anmodninger fikk vi og det er helt greit. Vi gjør som vi blir bedt om. Det er svært viktig at et arrangement som Tempelfestivalen arrangeres på en profesjonell måte som betrygger publikum, og som sørger for at opplevelsene blir minnerike, konkluderer hun. 

Mange å takke

Dugnadsånden har vært stor for å kunne gjennomføre et såpass stort arrangement. Anne-Ki har mange hun ønsker å takke:

– Vi ønsker spesielt å takke grunneier Borgar Kolbjørnsrud. Uten hans rolige, alltid hjelpsomme og sindige væremåte hadde ikke festivalen vært like grei å gjennomføre. Traktoren hans må vi også rose! For et arbeidsjern. Krøderen Elektro slipper heller ikke unna. Kundeservicen og oppfølgingen kunne ikke vært bedre. Aass Bryggeri og Næringsfondet i Sigdal bidro begge med pengestøtte, noe vi setter stor pris på. Det er jo ingen statshemmelighet at festivaler er et risikospill finansielt. Det er mange andre fra lokalmiljøet å takke også, listen er lang. Tusen takk til alle sammen! 

Hun synes det er veldig moro å se effekten av å arrangere en slik festival i bygda. De har allerede hatt flere besøkende på Tempelseter Fjellstue som har tatt turen fordi de har hørt og lest om arrangementet.

– Som næringsdrivende er det viktig for oss å investere både tid og penger i nærmiljøet. Dette skaper arbeidsplasser, markedsfører området og sørger for at vår visjon om å skape et aktivt og attraktivt møtested året rundt lever. Godt mulig vi sees igjen neste år! avslutter den driftige og smilende driveren på Tempelseter Fjellstue.

Men festivalteltet skal brukes mer i høst...

Ønsker man å oppleve mer moro i festivalteltet på Tempelseter, trenger man imidlertid ikke å vente til neste sommer. Allerede lørdag 28. september blir det oktoberfest, og 5. oktober blir det høstfest med Abba-show signert Voulez Vous.