Annonse: Kaugerud

Foto: Cecilie Halvorsen - Foto: Foto: Cecilie Halvorsen

Feire 17.mai på hytta? Eller ute på tur?

Har du tenkt at årets 17. mai skal tilbringes på hytta? Eller ute på tur? Vi gir deg forslag til skiturer / gåturer som passer perfekt til feiringen.

Skitur til Høgevarde - 1459 moh

Hva passer ikke bedre enn å feire Norges nasjonaldag på et av Norges beste utsiktspunkter.

Her oppe kan du i klarvær skue ut over 40.000 km2 av Norge (omtrent like mye som hele Danmark) Skiløypa går opp fra skisenteret og det er godt med snø i fjellet så her kan det bli flott 17. mai skitog.

Trugetur til Madonnaen

På Bjønneskortenatten i Eggedal Vestfjell, ved porten til Trillemarka, skuer Madonna med barnet utover flotte fjellområdet med Gaustatoppen i vest og Norefjell/ Eggedalsfjellet i nord. Trillemarka er Norges største skogreservat.

Det er fortsatt for mye snø til at en kan benytte trappene for å komme seg opp til statuen, men det er en flott tur og ta hvis en bruker truger, eller fjellski. Turen starter på parkeringsplassen på Utvollane og det er ca 3 km opp til toppen. På vei hjem kan du ta av til venstre og gå ned til gapahuken på Svarttjern.

Totalt er turen på ca. 7 km.

Skitur til Ravnås 1188 moh

Den lettest tilgjengelige toppen på Norefjellplatået og en passe lang 17. mai tur med flott utsikt for store og små.  Samme løypa som til Høgevarde, og så avstikker til høyre rett ovenfor alpinbakken.

Skitur til Augunshaug 1341 moh

For de som ønsker å gå litt lenger og komme litt høyere for å vinke med flaggene kan man gå videre mot Høgevarde og ta sløyfa opp til Augunshaug. Alle toppene gir et flott utsyn over Krødsherad, Sigdal og Flå, så her er det bare å velge.

Kjærlighetshaugen 884 moh

En lett tilgjengelig tur for store og små. Turen starter rett bak Norefjell Ski og Spa og går mot Leppejuv. På Kjærlighetshaugen står en flott gapahuk, og som navnet sier, turen innbyr til en romantiske 17. mai tur

Topptur på ski Gråfjell 1466 moh

- Gråfjell er Norefjells høyeste fjelltopp. Herfra er det vidt utsyn i alle retninger og på en godværsdag kan man se helt til Jotunheimen. Toppen ligger ca. 4,5 km nordvest for Høgevarde.

Turen starter på Tempelseter og er på totalt ca. 20 km. Du følger skiløypa bort til skiheisen. Følg deretter løypa opp mot Høgevarde, etter ca. 1 km tar du til venstre og så til høyre igjen opp langs Tempelbekken og Raumyra. Når du kommer opp på Raumyra går du til venstre (velger du høyre kommer du opp på Høgevarde). Følg løypa i ca. 4km så er du på Gråfjelltoppen!

Andersnatten 733 moh – topptur i joggesko/ fjellsko

- Andersnatten ligger like nord for Soneren, og er et av Sigdals mest besøkte topper. Det er flott utsikt fra toppen av Andersnatten, og et heter seg at herfra kan du se til 7 prestegjeld, bl.a. Norefjell i øst og Gaustatoppen i vest.

Stien starter ved Andersnattjern og går først over ei stor myr før landskapet begynner å stige. Herfra stiger det jevnt og trut 300 høydemeter fordelt på ca. 2,4 km.

Turen passer for liten og stor og kan anbefales til alle.

Ta en titt på hva de ulike kommunene har som planer 17.mai

Program 17.mai i Sigdal. Klikk her
Program 17.mai i Krødsherad. Klikk her
Program 17.mai i Modum. Klikk her (PS! Programmet legges ut 13.mai)
Program 17.mai i Flå. Klikk her.

Del gjerne bilder fra din 17.mai ved å bruke #visitnorefjell / #visitsigdal eller @visitsigdal / @visitnorefjell