Annonse: Kaugerud

Haglebutunet - en drøm som blir virkelighet

Morten Olsen og Egil Vilhelmshaugen har store planer for bebyggelsen rundt Haglebu Fjellstue. I disse dager ser man det første flotte leilighetsbygget i skikkelig tømmer reise seg, kun noen meter fra skiløypa og serveringsmulighetene på Fjellstua, men allikevel med nærhet til vidda for de som vil søke fjellheimens ro. Vi har delt en kaffekopp med byggherrene selv.

Utleiehyttene som i dag ligger rundt Haglebu Fjellstue har tjent vertskap og gjester både godt og lenge. Nå er tiden inne for at noen av dem må vike for en ny epoke innen overnatting på Haglebu. I første omgang er det to bygg med til sammen åtte leiligheter som skal bygges.

Morten og Egil

Morten Olsen er et kjent navn på Haglebu. Han er eier og daglig leder på Haglebu Fjellstue, men det er søsteren Mona som sørger for den daglige driften av Fjellstua. Morten driver også med hytteservice. Han er rett og slett en skikkelig alt-mulig-mann, men absolutt ingen kontormann, ifølge ham selv. Som oftest er han nok heller å finne bak et ratt eller noen spaker, ofte på farten og med et stort driv.

Egil Vilhelmshaugen er en dreven forretningsmann med flere suksessbedrifter bak seg, blant dem er POB Entreprenør, som han startet i 1992, og som etter hvert nådde 400 millioner kroner i omsetning. For noen år siden begynte han å selge seg ut av selskapet, og nå har han overlatt roret til sønnen, som sammen med en kompanjong driver den store bedriften videre. Men noen pensjonisttilværelse har det ikke blitt på Egil, tvert om. Etter at han solgte seg ut av POB har Egil investert både i eiendom i Drammensområdet og noen andre byggefirmaer, men i langt mindre skala enn i tiden hos POB.

Ingen passiv investor

Egil bygde hytte på Haglebu for rundt ti år siden og er mye på fjellet.

Jeg er veldig glad i Fjellstua og bruker den mye, sier Egil.

Som hytteeier på Haglebu har han blitt godt kjent med Morten. Når han hørte om Mortens planer om å bygge leiligheter for salg, skjønte han raskt at dette kunne han bli med på. Begge ønsker å få til noe på Haglebu, og Egil tenkte at her kunne han bidra. Sammen har de to dannet selskapet Hegmo AS. Det er dette firmaet som nå bygger og selger leilighetene.

Morten forteller at Egil ikke trengte lange tida på å bestemme seg for å bli med.

Det hadde ikke vært noe Haglebutunet uten Egil, sier Morten bestemt. I hvert fall ikke i den skalaen vi nå holder på med.

3768

Egil forteller at han nok er en hard businessmann, men at på Haglebu har han nok investert både med hodet og hjertet.

Jeg er jo ikke noen samaritan, så jeg håper jo at det skal gi noe avkastning etter hvert. Men nå i oppstartsfasen er det jo mye investering, og vi må nok bygge mer før det blir noe penger av det. Men samtidig er det jo «Haglebu i mitt hjerte» også er det jo litt moro å få det til og, sier Egil med et lurt smil.

Det som er fint med Egil, er at han sier ting rett fram. Det gjør for så vidt jeg og, men det har gått bra, ler Morten.

Egil er ingen passiv investor. Dette er viktig for Morten. De er rett og slett to praktikere som har funnet tonen. Betong og grunnarbeid har de gjort selv, og også innvendig tar de en del selv med blant annet maling og flislegging.

Snøen har gitt hodebry

Den snørike vinteren i år har gitt dem en del utfordringer, men Morten understreker at mye snø på fjellet jo tross alt er god markedsføring i seg selv, så de ser ikke mørkt på det av den grunn. – Men vi har vært litt uheldige med timinga, for det har kommet veldig mye snø på dager vi skulle ha gjort mye, forteller han.

Tanken var selvfølgelig å begynne før vinteren slo til for fullt, men noen ekstra behandlingsrunder hos Fylkeskommunen førte til at oppstarten ble noe forsinket. Men nå er de i full gang.

Enorm respons på leilighetene

Hittil har responsen på leilighetene vært enorm, dette til tross for at kjøperne ikke har sett noe ferdigstilt enda. Det er allerede solgt tre leiligheter. De interesserte hittil har vært alle slags folk, men Morten mener det er en tendens til at godt voksne folk som begynner å synes det er slitsomt med hytte er i flertall. Med en leilighet på Haglebutunet slipper man å tenke på snømåking, beising og tilsvarende praktiske gjøremål.

Leilighetene er i to ulike størrelser. I første etasje ligger leiligheter på drøyt 80 kvadratmeter. Disse har en prisantydning på 2 490 000 kr. Leilighetene i andre etasje er litt større fordi de også har hems, og er på omtrent 110 kvadratmeter. Her er prisantydning 2 990 000 kr. Byggherrene har valgt lokal kvalitet fra Sigdal Kjøkken til kjøkkeninnredning og garderober.

Planen totalt er åtte bygg med fire leiligheter i hver, altså 32 enheter. De har allerede fått godkjent to bygg og er nå godt i gang med det ene av disse. Søknaden for to neste byggene ligger nå inne til behandling hos kommunen. Det er disse fire byggene med i alt 16 leiligheter som antakelig blir en realitet med dagens reguleringsplan. For å realisere de fire siste byggene må det omreguleres på området.

3762

Fullroser Sigdal kommune og AD Arkitekter

Morten og Egil roser Sigdal kommune for hvordan de har behandlet byggesøknader og vært generelt imøtekommende for å realisere byggingen. – Veldig bra! er konklusjonen deres.

Leilighetsbyggene er tegnet av Tor Børrestad hos AD Arkitekter. Han har tidligere jobbet blant annet på Norefjell med samme hytteleverandør som de nå bruker på Haglebu. – Vi kan ikke få lovprist Tor nok, sier Egil, som kjenner Tor godt fra før. Mortens inspirasjonskilde i byggeprosessen har vært nettopp Tor Børrestad. – Jeg syntes det han presenterte var så fint fra første skisse. Han har klart å lage et stort bygg med fire leiligheter i fin hyttestil der du virkelig får en hyttefølelse, sier Morten, som er over seg av begeistring. De to byggherrene er tydelig stolte, og det med rette.

Kanskje har byggingen av Haglebutunet også ført de næringsdrivende på fjellet enda nærmere hverandre. Det er i hvert fall både Egils og Mortens inntrykk. – Jeg tror alle synes dette er spennende. Det er jo noe nytt! avslutter Morten med et smil.

Morten Olsen

Morten Olsen