Porsche Ice Racing Experience hos Hebbes Racing

Hos Hebbes Racing i Nedre Eggedal har det vært stor aktivitet på isbanen de siste to ukene. Ca. 220 deltakere har vært med på Porsche Ice Racing Experience. Morten Scheel, leder i Porsche Norge skryter av Sigdal som location og roser samarbeidet med Hebbe og Eggedal Borgerstue.

- Porsche Ice Racing Experience er et førerutviklingskurs, det er et tilbud vi gir til de som har Porsche, forklarer Morten Scheel.

- Dette er et internasjonalt anerkjent og sertifisert Porsche-kurs. Porsche handler også om å kjøre på bane. For de som vil ta det veldig langt er dette kurset et skritt i retning mot Porsche Supercup. Ved å kjøre på isen lærer man om vektoverføring og balanse, man lærer hvordan man skal håndtere bilen når den sklir, dette er viktig kunnskap for å kunne kjøre på bane. I tillegg er det en sikkerhet å kunne håndtere bilen i alle situasjoner.

- Banekjøring er akkurat som annen teknikk-sport. Sammenlignet med dansing må man finne rytmen, det handler om vektoverføring. Alle som er med på dette lever for å seile gjennom svingen på riktig måte.

- Det er et unikt opplegg vi har her, det er et veldig gjennomarbeidet og profesjonelt system, ingenting er tilfeldig. Deltakerne kjører gjennom den samme øvelsen igjen og igjen og får tilbakemelding fra instruktørene over walkie-talkie.

Sjarmert av Hebbe

- Dette opplegget har vært kjørt i Åre i Sverige i 20-25 år. Porsche Sverige har da vært arrangør, men de siste 4-5 årene har vi vært med sammen med norske kunder. Interessen har vokst både i Sverige og Norge, så nå var det ikke plass nok til å få oss inn der, forteller Morten.

- Interessen er så stor i Norge, så for over et år siden startet vi å se etter muligheter for hvordan vi kunne arrangere dette i Norge. Det er bakgrunnen til at vi havnet her hos Hebbe. Det finnes kun 2-3 alternativer til å arrangere noe lignende i Norge. Den mest etablerte banen for isbanekjøring er Tisleifjorden i Gol kommune. Der er både BMW, Audi og andre store merker allerede godt etablert med sine arrangementer. Vi ønsket egentlig å finne noe annet, et sted der andre ikke var så godt etablert.

- For et års tid siden var vi innom her og møtte Hebbe, og møter man Hebbe, ja da blir man sjarmert! Hebbe har jo holdt på med dette i en god tid, så det var ingen tvil om at han visste hva han holdt på med.

- Instruktørene som er med på vårt opplegg, er de samme som i Sverige. De har lang erfaring og veit hva man skal se etter på en isbane. De veit hvordan man bygger is og tar vare på den. De var også veldig imponert over hvordan det jobbes med isen her, sier Morten Scheel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sigdal har perfekt location

Opplevelsen starter på Gardermoen, der kjøres det et sett med ulike Porscher mot Sigdal. Deltakerne bytter på å være sjåfør, så alle får testet de ulike bilene. Når de kommer frem til Hebbes Racing står et annet sett med biler klart som egner seg til isbanekjøring. På isbanen brukes Porsche Panamera og 911 med lappi dekk.

Kurset har hatt nye grupper på 24 personer hver dag, de første 8 dagene. Den siste gruppen har et todagers advance kurs. De har tidligere vært med på første nivå. Morten forteller at Sigdal ligger helt perfekt til i forhold til deres opplegg og rammer. Gruppen bor på Norefjell Hotell, på veien fra Gardermoen stopper de på Hadeland Glassverk for lunsj.

Genuin og ekte mat fra Eggedal Borgerstue

- Varemerket vårt er å være genuin og lage den ultimate bilen. Da må vi legge lista på det nivået, sier Morten.

- Samarbeidet med Eggedal Borgerstue har vært veldig bra. De leverer genuin og ekte mat. Vi får fersk og hjemmelaget bakst hver dag, focacciaen er spesielt god, helt perfekt etter min smak, smiler han.

Elisabeth Koren Bøle, daglig leder på Eggedal Borgerstue forteller om den lokale maten som serveres. Eggedalslomper fra Trollbua brukes til wraps, forreten til dagens lunsj er lokal spekemat og ost fra Eiker Gårdsysteri. Til lunsj serveres det enten supper eller gryter, slik at det blir litt variasjon.

- Jeg synes det er fint å handle lokalt når vi er her. Det er spennende å være rundt i bygda og se de ulike tilbudene. Vi har samarbeidspartnere som blant annet vasker bil og gjør andre oppgaver vi har behov for, det å få hjelp fra lokalsamfunnet er veldig hyggelig, synes Morten.

Morten forteller at de setter en del krav. Elisabeth synes det er moro – da strekker man seg litt for å levere, også er det ekstra fint når folk er fornøyde, sier hun. 

Det er gjort flere endringer før Porsche inntok isbanen. Varmestua/lavvoen har fått malingsstrøk og nytt interiør er kjøpt inn. – Det er blitt veldig bra her, nå er det jo fint å ha bursdager eller andre arrangementer her, tipser Elisabeth. Hun opplyser om at kjøkkenfasilitetene ikke er helt fantastiske. – Men da er det jo bare å ringe Elisabeth, skyter Morten inn.

- Vi prøver å være her på riktige premisser uten å ta oss til rette, vi ønsker at alle skal synes dette er bra.

Viktig for bygda

Elisabeth synes det er viktig at bygdefolket får et syn på at denne typen arrangementer også kan foregå i slike former. – Det er mange som blir plaget av støyen fra isbanen i helgene, når det er full fres med mange biler som holder på. Dette arrangementet skjer mandag til fredag, på dagtid. Det er egentlig ingen som plages med det, det eneste er at vi får meromsetning i butikkene og kassaapparatene rundt om i bygda. Vinn-vinn synes jeg, sier Elisabeth. 

Elisabeth kan også fortelle at Porsche har fått invitasjon til å være med på Eggedaldagen 22. februar. - Vi håper å se de i bygda igjen. Vi på Borgerstua er kjempefornøyd med samarbeidet og håper på videre samarbeid ved flere anledninger, sier Elisabeth. 

Morten Scheel forteller at de skal gjøre en evaluering etter eventet og ta en vurdering på om de skal booke seg inn også til neste år.

Vil du prøve isbanekjøring?

Etter en heftig opplevelse på isen kan journalisten selv anbefale isbanekjøring på det sterkeste. Blir du fristet, finner du mer info her:

Hebbes Racing sin facebook side:

https://www.facebook.com/solevannet?fref=ts

Info om isbanekjøring med Sigdal Aktiv:

https://sigdal-aktiv.no/isbanekjoring-hos-hebbes-racing/