Tar hjula fatt

Onsdag 26. juni kommer det til å lukte svidd gummi på Haglebu. Da er det klart for Mountain Rally Rullestol!

– Vi har blitt drevne på dette nå, ler Mona Olsen og Thea Øen. Tospannet ser fram til en dag full av fart og moro, da det for tredje gang i historien arrangeres Mountain Rally Rullestol på Haglebu.

Gratis og åpent for alle

Mountain Rally Rullestol er et gratis arrangement som er åpent for alle, enten man ruller eller går, eller kanskje kjenner noen som er rullestolbruker. På Haglebu blir det mulighet for å prøve ulike rullestoler og terrengkjøretøy i vakre omgivelser. Flere leverandører stiller med kule, elektriske stoler som kan kan prøve. Det blir konkurranse, god mat og underholdning. Fullstendig program finnes i slutten av artikkelen.

Man kan også få prøve seg på skyting for blinde, hvor man bruker hørselen i stedet for synet for å treffe blinkene. Våpenet er av samme kaliber som et skiskyttergevær.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rally i utfordrende løype

Thea er løypesjef for rallyet og har allerede satt opp en runde i terrenget som deltakerne i skal få prøve seg på. – Her kan man nok vente seg store utfordringer, forteller Mona. Det vil være flere muligheter for å vinne fine premier denne dagen. Den ene konkurransen handler om å være nærmest mulig en idealtid som er satt for løypa. Beste stunt i løypa vil også premieres, og det vil dessuten trekkes ut en vinner blant publikum.

– Man trenger ikke melde seg på på forhånd. Takket være gode sponsorer er det dessuten gratis å delta. Vi har også ordnet en buss som kjører gratis tur-retur Oslo denne dagen, så her skal mange få muligheten til å være med, sier Mona. Hun opplyser at om man ønsker å være med på bussen, må man melde seg på ved å sende en mail til Haglebu Fjellstue.

Thea Øen er løypesjef for Mountain Rally Rullestol.

Thea Øen er løypesjef for Mountain Rally Rullestol.

Stjernene kommer også

Hva er vel et rally uten en skikkelig rallystjerne? En av premiene på Mountain Rally Rullestol er å få sitte på med Anders Grøndal i hans rallybil. En fartsfylt opplevelse, kan vi vel anta. Også hans kone, Molly, er aktiv i rallysporten og blir med til fjells denne dagen.

Skikkelig rallystemning vil også bli ivaretatt av den kjente og erfarne rallyspeakeren Jan Erik Thaulow. Jan Erik har dessuten vært svært behjelpelig med mye praktisk i forkant av arrangementet, og har bekjentskaper som kommer godt med når man vil få med seg noen stjerner.

Siste post på programmet under Mountain Rally Rullestol er konsert med den populære vokalisten fra bandet Plumbo, nemlig Jan Erik Blokhus!

– Her er det bare å glede seg til en artig dag på Haglebu, oppsummerer Thea og Mona.

Det har tidligere vært rundt 600-700 mennesker på Haglebu denne dagen, og arrangøren håper det kommer like mange i år også.

Eventuelt overskudd som skulle komme ut av dagen, går uavkorta til å utbedre den universelle utformingen av stier i området rundt Haglebu Fjellstue.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PROGRAM

11.00-11.40: Velkommen!

11.00-11.15: Åpningstale ved Morten Aa Djupvik

11.15-11.30: Innlegg fra hovedsponsor, Aberia Healthcare

11.30-11.40: Praktisk info

11.40-13.15: Prøvekjøring, foredrag og påmelding til rally

12.00-12.20: Foredrag med Trond Hammer i hovedteltet

12.30-12.50: Foredrag med Mats Bjerknes i hovedteltet

13.15: Vi flytter oss opp til rallyløypa

13.30-16.45: Mountain Rally Rullestol

13.30-15.30: Rullestolrally

15.30-16.45: Premiering i hovedteltet og rallykjøring med Anders Grøndal

17.00-18.00: Konsert med Lars Erik Blokkhus

18:00: Takk for i dag!

Mat og drikke selges under hele arrangementet.