Vel blåst vinterferie

Hverdagen er godt i gang igjen, men selv om vinterferien er over, er det ingen grunn til å sitte hjemme. Nysnøen i og rundt Eggedal har gitt supre forhold!

Vinterferieukene førte som vanlig folk til fjells, men lite snø gjorde kanskje at det ikke ble den helt store utfarten som det kunne blitt.

De siste dagene har imidlertid snøen lavet jevnt og trutt, og snømangelen er nå en saga blott. Nå er det ingen grunn til å bli hjemme – skiløypene og forholdene er gnistrende flotte!

Hos Haglebu Fjellstue merket de at det var rolig i ukene. – Vi hadde dessverre lite trafikk i uka, men på helgearrangementene vi hadde var det veldig bra, oppsummerer Mona Olsen.

Hos naboen Haglebu Turistheim hadde de stort sett fullt belegg på hyttene sine både i uke åtte og ni, og sier seg dermed fornøyd med vinterferien.

5302

Eggedaldagen godt mottatt

I år, som i fjor, ble Eggedaldagen arrangert lørdagen mellom de to vinterferieukene. Det kom særlig næringslivet i sentrum til gode. Hos YX i Eggedal forteller de om mye folk innom, og travlere dager enn vanlig. – Vi fikk mye godt ut av disse ukene, og da spesielt med Eggedaldagen flettet inn, sier de.

Eggedaldagen var også en suksess for Jernia. – Vi hadde en godt besøkt dag, bedre enn i fjor, med mange nye ansikter innom, sier Tone Tandberg.

Tone Besserud hos Trollbua kan melde om en vinterferie på det jevne, med rom for mer trafikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt lenger ned i gata, hos Eggedal Borgerstue, hadde de nok å henge fingrene i, og forteller om en totalt sett bra vinterferie.

– Vi hadde en super uke åtte, med stort sett fullt hus, forteller Elisabeth Koren Bøle, daglig leder. De tyvstartet Eggedaldagen med tapas og vinsmaking fredag kveld, og hadde fullt hus.

– Vi hadde 40 deltagere, og det var også antallet vi hadde satt som tak, forteller Elisabeth. Lørdag, da Eggedaldagen gikk av stabelen, var en travel dag for vertskapet på Borgerstua.

– Det var en travel dag, med mye flere folk innom hos oss enn vi hadde i fjor, sier en fornøyd Elisabeth videre.

Madonnaburgeren hos Eggedal Borgerstue er populær.

Madonnaburgeren hos Eggedal Borgerstue er populær.

– Nå er løypene fulle av glade skigåere

På Tempelseter Fjellstue kan Anne-Ki Magraff fortelle om en fin vinterferie, med store deler av hyttefolket på Tempelseter på plass, selv om de merket nedgang i antall besøkende i både «Buskerud-uka» og «Oslo-uka».

– Dette skyldtes garantert snømangelen som var på det tidspunktet. Heldigvis er ikke det et problem lenger! Nå er løypene smidige som bare det og fulle av glade skigåere, sier Anne-Ki.

Sammen med sine medarbeidere merket hun seg en aldri så liten farsott – nemlig truger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
5308
5317
Hun skryter av gutta i fjellet som gjorde en strålende jobb med å holde løypene i sjakk så godt det lot seg gjøre.

På Fjellstua fristet de som vanlig med boller, peis, mat og myke sofaer. Anne-Ki forteller takknemlig at flere hyttefolk stilte opp dagen før dagen og hjalp til med snømåking, bæring, montering og mye annet rart. 

– De ansatte leverte som vanlig og gutta bak disken var gode å ha når ølkranene gikk varme. Muskler og godt humør har de også, noe vi vet å utnytte, sier Anne-Ki med glimt i øyet. 

Flere nyheter

 – Konsert i andre etasje med Olé Ask and Yellow Cabs var et høydepunkt, men det aller morsomste var å få på plass Tempelbua, sier Anne-Ki.

Dessverre slet de litt med kassasystemet, men allikevel handlet folk og de fikk mange gode tips med tanke på fremtidig varesortiment.

– Tempelbua er nå for øvrig selvbetjent 24 timer i døgnet. Vi følger spent med på videreutviklingen, forteller Anne-Ki.

5310

Mens Anne-Ki selv deltok på Eggedaldagen i Eggedal sentrum sammen med Norsk Alpakka, hadde de strikkelørdag på Fjellstua med besøk av Arnhild Skatvedt.

– På strikkelørdagen ble både hals og pannebånd i Tempelmønsteret lansert. Etterspørselen etter ferdigstrikk øker, og vi har derfor engasjert to lokale strikkedamer som nå strikker på bestilling for oss, sier hun videre.

5311
Artikkelen fortsetter under annonsen

Planlegger Tempelfestivalen

Innimellom alt det andre som opptar det driftige vertskapet på Tempelseter Fjellstue, har de historiens andre utgave av Tempelfestivalen å planlegge.

– Vi jobber hardt med å stable Tempelfestivalen på bena, det er veldig moro. Billlettsalget har gått veldig bra så langt. Vi regner med at 16. og 17. august, med Hellbillies i spissen, blir en minnerik opplevelse for hele bygda, hyttefolket og alle tilreisende, avslutter Anne-Ki Magraff.