3- dager skitur på Norefjell platået

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

Norefjell platået ruver i terrenget mellom Eggedal, Krødsherad og Flå, og innbyr til klassiske fjell-skiturer fra hytte til hytte.

Norefjellstua/ Tempelseter - Høgevarde - Toveseter - Norefjellstua/ Tempelseter

Dag 1: Første dag går du opp til den selvbetjente hytta Høgevarde. Du kan enten starte fra Tempelseter i Eggedal (to timer) eller fra Norefjellstua ved skianlegget (tre-fire timer). Turen opp til Høgevarde er merket med en del permanent staking, men tidlig på året er det ikke supplert med ytterligere kvisting. Husk DNT-nøkkel. 

Hvis været er fint bør du ta turen oppom Høgevard (1459 moh.), rett i nærheten av hytta. På en klar dag har du utsikt over vel 40.000 km2. Utsikten overgås bare av Gaustatoppens i Øst-Norge.

Dag 2: Neste dag kan gå du videre over Gråfjell (1466 moh.) til den ubetjente hytta Toveseter (tre-fire timer). Denne hytta er en gammel seter som har beholdt sitt særpreg. Husk å ta med mat, da det ikke er proviant på Toveseter.

Dag 3: Skal du tilbake til Norefjellstua, kan du gå via Høgevarde igjen før du setter utfor mot skianlegget, eller du kan velge den skjermete traseen på vestsida av fjellryggen forbi Tempelseter (seks timer). 

Husk at Norefjell ligger høyt og at området er værutsatt. Ta derfor med kart og kompass og sørg for å være rustet for vintertur i høyfjellet.

Sjekk status på løypene ved og se på skisporet.no eller ta kontakt med oss eller Eggedal Turlag for ytterligere informasjon om vær og føre. 

Mer om turen kan du lese om på ut.no 

Bedriftsfaner

Besøk oss

3359 Eggedal Veibeskrivelse

Ring oss

32 71 48 08 Ring nå

Mail oss

post​@sigdal-turist.no Send E-post

Utforsk mer

www.visitsigdal.no Besøk nettside