Hallingdalsløypa Sør

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

En storslagen langtur gjennom Hallingdal og til Norefjell

Høydeforskjell: 816-1347 moh.
Avstand: Totalt 138 km 
Tidsbruk: Ca. 5 dager

En gjennomgående skiløype i høyfjellsterreng på langs av Hallingdal, fra Ustaoset i vest til Norefjell i øst. Hallingdalsløypa sør, tidligere kjent som Eventyrløypa, byr på utfordrende og spennende etapper mellom velkjente turist-områder i sørlige Hallingdal. Underveis belønnes du med en fantastisk panorama- utsikt. Sett av en uke og gå hele ruta i ett strekk, eller velg èn eller flere kortere etapper.

Avstander (omtrentlige)
​​​​​Ustaoset - Hakkestølen - 14 km
Hakkestølen - Fagerhøy - 50 km (hvis denne etappen blir for lang kan du bestille taxi til overnatting Ål i fra Tullestølen i vestenden av Rødungen (ca. kr 600,- midt-uke), omtrent halvveis på denne etappen. Eventuelt, følg det lokale løypenettet hele veien ned til Hallingdal Feriepark i Ål (løypa til skirennet Hallingspretten). Ta taxi tilbake fra Ål neste dag, enten til samme sted eller til Høgehaug ved Bosset (ca. kr. 450,- midt-uke). Følg det lokale løypenettet tilbake til Hallingdalsløypa sør herfra).
Hakkestølen - Tullestølen - 20 km
Høgehaug - Fagerhøy - 15 km
Fagerhøy - Langedrag - 15 km
Langedrag - Haglebu - 30 km
Haglebu - Høgevarde - 25 km
Høgevarde - Norefjell - 11 km
Total - 138 km

Ta alltid kontakt med turistkontorene i området for og få informasjon om vær og føre. Sjekk også skisporet.no for og se når løypen er kjørt. 

Mer informasjon om turen finner du på ut.no

Bedriftsfaner

Besøk oss

3359 Eggedal Veibeskrivelse

Ring oss

32 71 48 08 Ring nå

Mail oss

post​@sigdal-turist.no Send E-post

Utforsk mer

www.visitsigdal.no Besøk nettside