Høgevarde Turisthytte 1390 moh

Adresse
Sigdal
Telefon
32 25 51 40
E-post
kontoret@dntdrammen.no

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

Høgevarde turisthytte ligger på Norefjellryggen, 1400 moh, som første hytte på ruta mot Hardangervidda. Eldste delen av hytta (steinbygningen) ble åpnet som DNT Drammen og Omegns første betjente hytte, i 1893.

Den ubetjente hytta på gamle Høgevarde er åpen som normalt selv om det er bygget en ny rett ved siden av. Tidligere har det vært tørrvarer på hytta, men hytta er ikke lenger selvbetjent, den er ubetjent. Det betyr at det ikke er mulig å kjøpe mat på hytta annet enn i kafeteriaens åpningstider. Det foregår noe overflateoppussing i perioder. Det ene kjøkkenet er revet ut og pusset opp til stue og det er fortsatt mulig å overnatte i denne hytta. 

Hytta har en kafeteriadel som vanligvis er åpen med servering kl. 11.00 - 16.00 i vinterferien, i påsken, i høstferien til Drammensregionen og i helgene fom uke 7 tom uke 15 og helgene fom uke 35 tom uke 39. enkel servering, varm mat. Kontant- og kortbetaling i kafeteriaen. men OBS- det er værforbehold. 

Nye Høgevarde ble åpnet våren 2017, og er også en ubetjent hytte med 26 sengeplasser fordelt på 3 og 4 manns rom i første etasje og ca 25 madrasser på hems. Totalt ca. 50 overnattingsplasser. 20 sengeplasser kan bookes på nettsiden, så om du ønsker å booke og det er fult på bookingen er det fortsatt 30 sengeplasser ledig til deg og dine. Det er 1 familierom hvor det er tillatt med hund. I tillegg er det hundebur i gangen, så firbeinte turvenner er hjertelig velkomne. 

DNT standardnøkkel er riktig nøkkel å bruke på denne hytta også og du må skrive deg inn i protokollen når du har tatt av deg sekken og kikket deg rundt.

Det er vann i tjernet utenfor hyttene og det anbefales at du koker vanner før du drikker det. Du kan lage mat på gassovn i begge hyttene og det er flott om du forlater hytta slik du selv ønsker å finne den. Er du usikker og det er andre gjester på hytta, spør de om råd, så finner dere ut av det sammen. 

Er det slik at du ikke får gjort opp for deg for overnattingen så ta kontakt med oss når du har kommet hjem igjen og sitter i ro og mak. Det løser seg alltid og vi er glade for ærlige turgåere, det er slik DNT kan fortsette å ha de over 500 hyttene åpne for deg med DNT medlemskap og la neste generasjon også få ta del i denne muligheten.

Har du spørsmål vedrørende hytta, ta kontakt på servicetelefonen til bestyrer Huseby, tlf. 94 80 24 18 eller til DNT sitt turistsenteret tlf: 32 25 51 40 eller butikk@dntdrammen.no.
Se også Facebook-sida til hytta.

Litt informasjon om området rundt hyttene:

Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det tre dyregraver (brukt til å fange reinsdyr i), og ved stien nordvestover mot Toveseter er det flere dyregraver og en buestilling. Disse er avmerket på turkart Norefjell-Eggedalsfjella 1: 50 000.

På Høgevardetoppen, 1459 moh, like nordøst for hytta, er det en sikteplate som forteller hvilke fjell man ser i alle himmelretninger. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Man ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag!

Gråfjell noen kilometer lenger nordvest rager imidlertid høyere med 1466 moh., men utsikten derfra er ikke like vid, men det er absolutt verdt å ta turen oppom. Sagnet sier det skal finnes sølv der.

Norefjell er en fin blanding av høyfjell, skog og seterområder, og det er mye interessant å se for en vandrer.

Norefjellryggen er en høytliggende og smal fjellrygg, og dermed vær- og skredutsatt. Om vinteren bør man derfor holde seg til de permanent staka løypene.

 

Kilde ut.no og DNT.no, Foto: Drammens og Opplands Turistforening.

Bedriftsfaner

Besøk oss

Sigdal Veibeskrivelse

Ring oss

32 25 51 40 Ring nå

Mail oss

kontoret​@dntdrammen.no Send E-post

Utforsk mer

https://www.ut.no/hytte/3.1500/ Besøk nettside