På ski gjennom Trillemarka

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

Mellom de to dalførene Sigdal og Numedal ligger Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat, som med sine 148 kvadratkilometer er Norges største skogreservat.

Mellom de to dalførene Sigdal og Numedal ligger Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat, som med sine 148 kvadratkilometer er Norges største skogreservat. Her kan du oppleve naturskog med stor variasjon i vegetasjon og et landskap som strekker seg fra dype bekkekløfter til myrlendt gammelskog og snaufjell med vidt utsyn.

En mye brukt adkomst er langs bomveien fra Eggedal (bussholdeplassen Grønhovd Bru) og opp til Skodøltjenn. Om vinteren er det brøytet opp til Maribråtan og derfra går det skiløyper inn til Skodøltjenn. Fra Skodøltjenn kan man følge Trilledalen vestover til Vindolvatnet. Ved Vindolvatnet kan man for eksempel etablere en leir og bruke noen dager på å utforske toppene som ligger i nord og sør. Disse ligger like over tregrensa og du får et fantastisk utsyn over hele Trillemarka og videre mot Norefjell, eller så langt som til Gaustatoppen. Videre går turen sørvestover, hvor man etterhvert møter på skiløyper. Følg disse over Vardefjell og ta etterhvert av ned mot Damtjønn. Herfra går en ubrøytet skogsvei som man kan følge mot mer brøytede veier ned til Veggli.

Mer informasjon finner du på ut.no.

Bedriftsfaner

Besøk oss

Sigdal, Rollag og Nore Veibeskrivelse

Ring oss

32 71 48 08 Ring nå

Mail oss

post​@sigdal-turist.no Send E-post

Utforsk mer

www.visitsigdal.no Besøk nettside