Skitur til Gråfjell 1466 moh

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

Gråfjell er med sine 1466 m.o.h. den nordligste og høyeste toppen på Norefjell.

Herfra er det vidt utsyn i alle retninger, og på en godværsdag kan man se helt til Jotunheimen. Toppen ligger ca 4,5 km nordvest for Høgevarde, hvor det er DNT-hytte. 

Alternativ 1:

Turen starter ved Tempelseter og fortsetter over Istjern. I den nordlige delen av Istjern følger man løypa til Haglebu og ved neste løypekryss følger man den som går mot nord og til Fiskeløysingen. 
Underveis får man god utsikt til Drotninggutunatten (1234 m.o.h.) og Steinveggvatnet i vest. Løypa går videre forbi Vesletjenn og Neverfanttjenn og når man kommer til Donkelitjenn på 1153 m.o.h. er turen halvgått. Herfra er det en stigning på 313 m igjen. Ca 1,5 km nord for Donkelitjenn deler løypa seg, den som dreier østover går til Gråfjell. 

Alternativ 2:

Turen starter ved Tempelseter og fortsetter opp forbi skiheisen. Følg løypa mot Høgevarde, etter ca. 1 km tar du til venstre og så til høyre igjen opp langs Tempelbekken og Raumyra. Når du kommer opp på Raumyra så går du til venstre (velger du høyre så kommer du opp turisthytta på Høgevarde). Følg løypa i ca 4 km før du er på Gråfjelltoppen. Fortsetter du rett frem etter toppen kommer du ned på Donkli/Nevrefanten løypa, denne kan du følge for og komme deg ned igjen til Tempelseter. Totalt så er dette en tur på ca 18 km. 

Løypa til Gråfjell kjøres normalt ikke før til vinterferien, med mindre det er mye snø. Følg med på skisporet.no eller ta kontakt med oss eller Eggedal Turlag for mer informasjon. 

Bedriftsfaner

Besøk oss

3359 Eggedal Veibeskrivelse

Ring oss

32 71 48 08 Ring nå

Mail oss

post​@eggedalturlag.no Send E-post

Utforsk mer

www.eggedalturlag.no Besøk nettside