Tur til Ranten 1419 m.o.h.

Adresse
3359 Eggedal
Telefon
32 71 48 08

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

Det heter seg at Ranten var modell for Th. Kittelsens berømte maleri "Soria Moria". Med sine karakteristiske taggete profil skiller den seg ut på Norefjellplatået og er lett å kjenne igjen. Taggene kalles på dialekt for "Rantehønna", dvs. Rantehorna.

Turen starter på Tempelseter, og følger samme sti som til Høgevarde fram til stikrysset ved Raudmyra. Her tar man til venstre og følger stien som går mot Gråfjell. Følg stien i 1 km og ta opp skråningen til toppen av Ranten. Her er det ingen merket sti, men følg skråningen opp og dere vil komme opp på toppen. 

Fra Ranten er det flott utsikt mot Gråfjell i nord som er Norefjells høyeste fjelltopp med sine 1466 m.o.h. Kommunegrensa mellom Sigdal og Flå går rett over Gråfjelltoppen. Mot sørvest ser man Holmvassnatten og Drotninggutunatten med bl.a. Holmevatn og Steinveggvatnet i front, og sørover kan man se de grønne jordene nedover i dalføret. 

Når dere skal ned igjen gå skråningen ned til Istjernbekken. Her er det en godt opptråkket sti. Følg denne ned til Fetjenn og over brua i Tempelbekken, så kommer dere tilbake til utgangspunktet på Tempelseter.
Hele runden tar ca 3,5 timer. Det er jevn stigning på 500 meter fra start til høyeste punkt. Dette er en fin høyfjellstur som passer for både liten og stor.

Mer informasjon om turen finner dere på ut.no

Kilde: www.ut.no

Bedriftsfaner

Besøk oss

3359 Eggedal Veibeskrivelse

Ring oss

32 71 48 08 Ring nå