Tur til Gråfjell 1466 moh – topptur på ski

- Gråfjell er Norefjells høyeste fjelltopp. Herfra er det vidt utsyn i alle retninger og på en godværsdag kan man se helt til Jotunheimen. Toppen ligger ca. 4,5 km nordvest for Høgevarde.

Turen starter på Tempelseter og er på totalt ca. 20 km. Du følger skiløypa bort til skiheisen. Følg deretter løypa opp mot Høgevarde, etter ca. 1 km tar du til venstre og så til høyre igjen opp langs Tempelbekken og Raumyra. Når du kommer opp på Raumyra går du til venstre (velger du høyre kommer du opp på Høgevarde). Følg løypa i ca. 4km så er du på Gråfjelltoppen!

8504

Alternativ tur:

Hvis du ikke ønsker en så lang tur så kan du korte den ned ved å heller gå opp på Ranten 1419 moh.

Denne turen er ikke merket eller kjørt på vinteren, men det er mange som har gått dit på skaren. Denne turen er på ca. 12 km. Du følger løypa til Gråfjell, men tar til venstre ca. 1,5 km etter at du har passert Raumyra.

- Ranten var modell for Th. Kittelsens berømte maleri «Soria Moria». Med sin karakteristiske taggete profil skiller den seg ut på Norefjellplatået og er lett å kjenne igjen. Du har nydelig utsikt mot Gråfjell. Mot sørvest ser man Holmvassnatten og Drotninggutunatten.