Kjentmann Anders Backe viser vei

Sammen med Skue Sparebank håper Anders mange blir med på Skuemarsjen til Madonnaen søndag 8. september.

– Dette blir en dag for hele familien, der alle kan gå i det tempoet de ønsker opp til Madonnastauen. Underveis kan vi friste med noen overraskelser, det samme når man kommer til toppen, og det trekkes premier etter fullført marsj, forteller Ander Backe.

Han er selv en ihuga friluftsmann og håper Skuemarsjen kan bidra til at flere kommer i bevegelse og er med på aktiviteter utendørs. Sammen med sponsoren sin var han i vinter med og arrangerte to skidager, én i slalåmbakken i Vikersund og én på Haglebu. Nå er det altså friluftsliv til fots som gjelder. Målet er at Skuemarsjen skal bli en årlig happening.

Handler ikke om å komme først i mål

– Skuemarsjen er ikke et arrangement der målet er å løpe raskest mulig til toppen. Det skal være en tur som passer for alle. Kanskje har du tenkt at du skal gå trappene til Madonnaen en dag, men aldri kommet så langt? Da håper vi du blir med oss på tur, sier han videre.

Han legger også til at det kan være fint å bli med på Skuemarsjen selv om man har besteget Bjønnskortenatten mange ganger tidligere.

– Det kan jo være en fin opplevelse å gå turen sammen med andre og være med på en dag der det er litt opplegg, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders synes, som mange andre, at trappene opp til statuen er fascinerende. 

– Det som også er så fint med turen til Madonnaen, er at det er et veldig konkret mål å gå til. På mange turer er det ofte sånn at man aldri helt vet når man liksom er på det rette stedet. Er dette toppen, liksom? Madonnastatuen gjør det enkelt å vite at man har kommet fram til målet, sier han.

Ingen påmelding – gratis å delta

– Jeg har trua på at folk setter av denne søndagen når sommerferien er over og blir med oss på tur. Det er bare å møte opp på parkeringen ved Madonnastien og registrere seg, også går starten kl. 11. Vi satser på flott turvær, smil og latter, sier Anders. 

Det kreves ingen påmelding i forkant, men man kan registrere seg før start på parkeringen på Utvollane. Det er gratis å delta.

 – Dette blir en hyggelig tur for deltakere i alle aldre. En fin mulighet til å gå løypa opp til den kjente Madonnastatuen. Vi er opptatt av aktivitet uten tidtaking, men med god stemning og fine naturopplevelser, oppsummerer Anders, sammen med kommunikasjonssjef i Skue Sparebank – Per Skøien.

Er du nysgjerrig på å bli kjent med Anders, har vi tidligere gjort et portrettintervju med ham: https://www.sigdal.no/aktuelt/anders-backe-leter-etter-nye-prosjekter

Bli med Anders Backe på tur.

Bli med Anders Backe på tur.